U protekloj godini predstavili smo mnoštvo različitih ideja za uređenje.

..................................................................................

 







Svake sedmice smo pokušavali da budemo drugačiji i u trendu sa svjetskim dešavanjima, a opet vjerni sebi i vrijednostima koje poštujemo.

Ovo je mala retrospektiva na 5 TOP ideja koje su obilježile 2011. godinu.


Izbor najzanimljivijih članaka

Iz godine u godinu naš način življenja i stanovanja se mijenja. Obraćajući pažnju na moderne boje i na stilove koji se svake sezone dograđuju ili mijenjaju, izdvojili smo dvije boje koje su, po ocjeni čitalaca, veoma dobro prihvaćene u enterijerima u regionu. To su ljubičasta i tirkizna. Zatim smo pisali o šarmu starih drvenih greda, kao jednom vidu drage prošlosti u modernim enterijerima, frižiderima u boji koji predstavljaju omaž klasičnim bijelim ili metalik sivim nijansama i svim onim ljupkim detaljima u domu, bez kojih lični prostor ne bi imao smisla.


Ljubičasta je IN

Izražajna i upadljiva, nota ljubičaste je uvijek dobrodošla onima koji u svojim domovima žele mali 'make over' ili da skrenu pažnju na određene segmente. Također je tu i da ostane, da bude vaša oaza, jer se dobro osjećate ukoliko ste okruženi njom.










Novi sjaj starih drvenih greda

Drvene grede su veoma istaknut element u enterijeru, te su kao takve sinonim za prirodnost, ugodnost i rustičnu ljepotu. Uljepšavaju potkrovlje, daju mu poseban šarm, čine ga prostorom gdje je moguće izraziti svoju kreativnost i nadograđuju ga.










Duh tirkiza za dugi osjećaj ljeta

Boja koja označava mir, spokoj i stabilnost. Ako se useli u vaš dom, podstaknut će komunikaciju i stvoriti emotivnu ravnotežu. S obzirom na to da ova boja povećava nivo kreativnosti i osjećajnosti, možete da eksperimentišete i istražujete sa svim njenim nijansama i da dovedete lični prostor u sasvim drugačiji vizuelni kontekst. Odlično se slaže uz bijelu, narandžastu, ružičastu i crnu.







Frižider u boji

Opcije za kupovinu frižidera ne moraju da započnu sa bijelom i završe se u boji nehrđajućeg čelika. Postoji čitav dijapazon modernih linija frižidera koji uveseljavaju kuhinju i daju joj pečat ličnog.











Zaljubljeni u detalje

Pojedinačno, različito posmatramo detalje, sitnice i sve one dekorativne stvari koje se nalaze u našem domu. Za nekoga je detalj šareni jastuk na jednobojnoj sofi, za drugog pak fina struktura hrastovog kuhinjskog stola. Jedna stvar je zajednička: primjećivanje.