1Danas nam inovativni digitalni printeri, velikih bilboard formata, omogućavaju da zamijenimo staromodne tapete u našem domu. Prednost je što nas ne ograničava njihova ponuda na tržistu. Izbor motiva može biti bilo šta što zamislite.

...................................................................................................................

Rad Konstantina Grcića predstavlja kreativnu jeftinu ideju kako da sebi uljepšamo unutrašnji prostor.

Mali prostori mogu brzo postati depresivni i monotoni, pa smo svi skloni brzim i jeftinim rješenjima preobrazbe našeg životnog prostora. Ovi printovi, svojim megalonamskim dimenzijama, omogućavaju da razbijemo jednoličnost i da personaliziramo svoj prostor.

0

Rad Grcića na fotografijama predstavlja pogled s krova jedne zgrade, a unutarnja lagana ograda koja je postavljena u prostor dodatno naglašava, pojačava i oživljava doživljaj, kao da smo na vrhu neke zgrade dok gledamo panoramu.

Panorama je dio trilogije Konstantinovog rada, izloženog u tri instalacije: „životni prostor" – uređenje enterijera, „radni prostor" – dizajn studio, te „javni prostor" – futurističko urbano okruženje, predstavljeno Panoramom.

2

Ovo je projekcija virtualne stvarnosti. Ovakvo stimulisanje čula u enterijeru daje osjećaj daljine, tj. dubine prostora i psihološki podsvjesno širi prostor u našoj percepciji. Također, možemo iskoristiti fotografije sa putovanja kao inspiraciju za print. Prizore nekih zanimljivih mjesta, ulica i priča možemo sebi postaviti na zidove.

Neka vaš dom bude odraz vaše mašte, koja nema granica!

4

Izvor