U upotrebi je već skoro jedan vijek. Dala je prepoznatlji sjaj mnogim diskotekama, klubovima i restoranima. Šta se dešava ako se unese u enterijer stana?

....................................................................................................................................................

Disko kugla možda nije na spisku prvih stvari pri dekoraciji jednog prostora, ali je svakako šik i neobičan detalj. Ona svojom sjajnom površinom u zatvoren prostor unosi energiju.

Ukoliko se ugradi na kvalitetan i promišljen način, onda je njen vizuelni efekat veoma jak.

Rotirajuća 'ogledalo' kugla

Mehanizam okretne kugle, odnosno efekta koji ona u enterijeru ostvaruje, može da se kreće u rasponu od romantično - umirujućeg do energičnog i intenzivnog.

Ovisno o situaciji i želji korisnika, ovaj dekorativni efekat pruža pravo zadovoljstvo. Površine zidova u prostoriji i osvjetljenje nakon unošenja kugle više nikada ne može biti isto. Disko kugla popunjava prostor i čini ga kompaktnijom cjelinom.



 

 

 

 

 

 

Neočekivani detalj

U dnevnoj sobi disko kugla može da postane neočekivani detalj koji privlači pažnju i daje sjaj modernim, tradicionalnim ili čak rustičnim enterijerima. Ista stvar važi i za trpezarije.

Disko kugla može da bude sjajna zamjena za luster i da odlično izgleda iznad trpezarijskog stola.

Također, za sobe tinejdžera i onih koji vole da od stana za sekund naprave plesni podijum, ova ideja može da bude jedna od zanimljivijih pri uređenju.

 



 


'Uradi sam' disko kugla

Nema potrebe da se zadovoljite samo jednom veličinom ili da kupujete skupu disko kuglu. Postoje razne opcije uz pomoć kojih se i kod kuće, uz malo truda, ona može napraviti. Potrebna vam je lopta od stiropora, te komadići ogledala ili starih CD-ova.

Lijepljenje, boje i veličina zavise od želja onih koji je izrađuju.

Ipak, disko kugla ne mora da visi na plafonu. Ona može da bude šik dodatak enterijeru i kao statičan ukras na polici ili bilo kojem dijelu stana. Odličan je ukras i za vrijeme novogišnjih praznika.



Izvori fotografija:

www.lightpublic.com
www.apartmenttherapy.com/
www,singlebubblepop.blogspot.se
www.runninginstilettoslkn.com
www.myhabitation.se
www.casasugar.com