Veseo, topliji i šareniji, maj je uvod u ljeto i sve ono što je vezano za njega. I u ovom mjesecu za ljubitelje sitnih promjena imamo favorite za dom.

 

......................................................................................................................................................


Novi trend u izboru tapeta

Elle Decor časopis, svjetski prezenter stilova i trendova u uređenju, za ovu sezonu predlaže tapete sa nešto drugačijim uzorcima. Kako urednici ovog magazina navode, potpuni hit su sitni detalji, nešto šarenija paleta boja i mnoštvo minijaturnih ornamenata na jednom mjestu.

Stil koji podsjeća na period 70-ih je ponovo tu, samo sa kvalitetnijom strukturom samog materijala i modernijim detaljima.

 

Baštenski namještaj

Maj je mjesec u kojem lijepo vrijeme dozvoljava sjedenje vani. Izbor baštenskog namještaja nije lagan. Njegova funkcija, cijena i dugotrajnost treba da budu usaglašeni. U izboru baštenskog namještaja najbitnija je funkcionalnost. Mogućnost lakog sklapanja i rasklapanja, otpornost na vremenske uslove i udobnost treba da budu izuzetno naglašeni.

Ukoliko pak posjedujete veliko dvorište i lijep travnjak, predlažemo svakako namještaj koji je i estetski veoma dopadljiv, sa lijepim detaljima i bojama, baš kao na fotografiji.

Majske ruže

Prelijepe, mirišljave i dekorativne, majske ruže su poznate širom svijeta. Ovoga maja preporučujemo da svakako nabavite sebi nekoliko komada, ukoliko već niste. Ako imate stan i nemate bar jedan grm sa ružinim cvijetom, onda je i saksija sasvim dobra zamjena.


Vijenac za vrata


U svakom periodu godine postoje materijali i ideje kako napraviti lijep i dekorativan vjenčić za vrata. Ovoga mjeseca preporučujemo veseli, zeleni i prirodni vijenac, sa poljskim i sezonskim biljkama. Vrata sa ovakvim vijencem postaju vedrija, kao i svaki ulazak u kuću ili stan. Vijenac čak možete okačiti i na terasu ili u hodnik, gdje god vam izgleda kao dobro mjesto za malo vedrine.

Za njegovo pravljenje ne treba puno vremena, a i svaka bolje snabdjevena cvjećara u gradu nudi različite varijante sezonskih vijenaca.


Prirodni detalji za kuću

Ne trebamo zaboraviti da je priroda i prirodno ono što nas najviše stimuliše i opušta. I u enterijeru je takva situacija. Komadi suđa, tepih, materijali i namještaj od prirodnih materijala uvijek je savršen izbor za uređenjenje ili poklon dragim osobama. Baš kao i na fotografiji, izbor je veliki, stoga ako se dvoumite – ne oklijevajte, sa prirodnim nema greške.


Izvor fotografija:
Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6