Moderne, elegantne ili tradicionalne praznične dekoracije? Svaka od njih posebna je na svoj način.

................................................................................

 

 

 

 

Ove sezone predstavljamo vam nekoliko jednostavnih, ali simpatičnih dekoracija, koje ne zahtijevaju puno vremena, novca ni prostora.

Nova Godina i Božić polako se primiču. Pored jelke i lampica, mnoge domove u ovom periodu krase i lijepe dekoracije stola, zidova ili polica. Evo nekoliko prijedloga i kako dati malo drugačiji izgled ambijentu.

Plamen svijeće

Bez svijeća nemoguće je zamisliti novogodišnju ili božičnu dekoraciju. Oni koji ne vole previše šarenila mogu da biraju svedeniju dekoraciju, koja će ipak malo oživjeti prostor. Neka svijećnjaci budu u obliku zvijezda ili iglica koje podsjećaju na zimu. Ovakva dekoracija, sa još malo lične mašte, može stolu dati svečaniji izgled - jednostavan, ali elegantan.

 

 

 

 

 

Dekoracija teglama

Stare tegle, boce za mlijeko ili flaše također mogu poslužiti kao odlična dekoracija za centar svečane trpeze. Stolnjak u vedroj boji, nar, jabuke ili narandže i zimzelen sa grančicama daje izvrsne rezultate. Odaberite temu, neka to bude zelena, crvena, narandžasta ili bilo koja boja koja se vama dopada.

 

 

 

Srebro, zlato i bakar

Za komodu u hodniku ili stolić u dnevnom boravku odaberite tacnu sa grupisanim detaljima u nekoj od sjajnih tonova: srebrnoj, zlatnoj ili bakarnoj. Sa nekoliko šišarki, u prirodnim tonovima ili prelakiranim uz pomoć spreja, priroda ulazi u dom i daje topliji utisak čitavoj prostoriji. Budite maštoviti! Malo antike nije na odmet.

 

 

 

Dekor zidova

Ponekad je lijepo da stvari budu jednostavne. Tako je i sa idejom koja se odnosi na praznično dekorisanje tidova. Jedna špaga u boji na koju su nalijepljene trakice od papira ili platna izgledaju i više nego efektno. Tonovi neka budu vedri, sa dosta crvene, zimskih motiva ili šljokica. Ukoliko imate vremena, na svaku od njih možete ispisati i neku inspirativnu poruku za svoje ukućane.

Izvor fotografija