Obično hladan, siv i vjetrovit, novembar je jedan od onih mjeseci u kojima nema mnogo boja u prirodi. Eksterijer sveden na nekoliko tonova, često se uvuče i u enterijer, koji zna da bude monoton i nekreativan.

................................................................................

 

 

 

 

Evo prijedloga kako do šarenijeg i vedrijeg enterijera.

Nove šolje za čaj

U periodu kada se topli napici smatraju neophodnim našem organizmu, kupite nove šolje i posude za čaj. Malom promjenom u dezenu i obliku šolje, radna površina u kuhinji dobit će osvježen izgled, a ispijanje kafe ili čaja novu dimneziju. Možda dobijete još jednu 'omiljenu šolju'.

 

 

Detalj u boji šljive

Ove sezone nijansa šljive (zagasito ljubičasta) je veoma popularna. Jesen u boji ove voćke može u dnevnu sobu unijeti prijeko potrebnu inspiraciju, po kojoj je ljubičasta i poznata. Nova navlaka za jastuk ili dekica za popodnevno lješkarenje neka budu baš u ovoj nijansi.

 

 

 

 

 

Serviranje u 11 nijansi

Vodeći svjetski proizvođač rasvjete i rasvjetnih tijela – Philips, sa najnovijom kolekcijom dostupan je i na našem tržištu. Serviranje sa inovativnim LED podmetačem Lumiware RGB pruža mogućnost da tanjir zasija u čak jedanaest nijansi. Kolekcija je dostupna u Bela Vida galeriji u Sarajevu.

 

 

 

 

Tirkiz u kuhinji

Zidni držač kuhinjskog pribora jednostavan je način da jednobojne kuhinjske pločice ostanu u drugom planu. OSHYOSH je tržištu predstavio zanimljivu i funkcionalnu kolekciju među kojima je favorit svakako ovaj tirkizni držač pribora za kuhanje - Masterchef.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vedrija zavjesa za tuširanje

Jeftin i brz način da kupatilo dobije novo ruho jeste promjena zavjese za tuširanje. S obzirom da su zavjese potrošan materijal, zbog vlage i plijesni kojoj su izložene, njihovom zamjenom misli se i na higijenu, ali i na estetiku. Umjesto jednobojnih tonova, izaberite vedru, šarenu zavjesu za radosna jutranja tuširanja.


Izvori:

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4, 5
Foto 6