Jednostavne, šik i sofisticirane u isto vrijeme. Tako svi svjetski dizajneri opisuju tufne, kako u uređenju enterijera, tako i u modnom dizajnu. Koji su to efekti koji crno-bijelu kombinaciju tufni i tačkica čine neodoljivom?

..................................................................................







Iako u različitim odnosima boja, tufne odaju i bude drugačije emocije u enterijeru i svima nama. Onaj najstariji i najpoznatiji je svakako odnos crne i bijele. Smjeli i drugačiji – upravo su najčešći opisi ambijenata u kojima su tufne našle svoje mjesto.

Nikada ne izlaze iz mode, pristaju svakom periodu godine i izgledaju i duhovito i otmjeno. Šta više poželjeti od jednog prilagođenog vizualnog efekta u domu?


Započeti sa detaljima

Kuhinja, spavaća, dječija, dnevna soba ili kupatilo – dekorisati tufnama moguće je na bezbroj načina. Pronaći pravi način za sebe znači započeti istraživanje od samih detalja. To može da bude luster ili jastuk, a ukoliko naiđete na oduševljenje efektom, poželjno je nastaviti u istom stilu, ali ne pretjerati.





















Moderne kombinacije

Vrlo popularan trend posljednjih godina svakako je kombinacija tufni sa prugama, kao i drugim geometrijskim šarama. Ovaj način uređenja pripada jednom novom vidu modernog stila, a posebno se njeguje u skandinavskim domovima gdje je bijela u kombinaciji sa crnom glavna baza za dekor enterijera.



















Brze transformacije

Razigranost i mnogo mogućnosti koje tufne pružaju učinit će enterijer drugačijim sa samo nekoliko segmenata. Tufnasti zid, posteljina, detalji za kuhinju ili tepih – akcenat je na izboru onih dijelova stana koji su direkno izloženi pogledu.

Novi dekor sa tufnama idealan je za one koji su pomalo odani prošlosti, a ipak vole moderno i nesvakidašnje rješenje. Tufne nalaze način da sve to jednostavno pomire i naprave vizuleni „bum“ u stanu.






Izvor fotografija

www.stylefiles.com
www.pixersize.com