window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Pri dekorisanju zlatnom bojom tanka je granica između kiča i stila. Zlatna je način da enterijer dobije dašak glamura i da zasija na drugačiji način.

Naglašavanjem prostora detaljima u nijansi zlatne boje dobija se na toplini i otmjenosti, a sve modernije kombinacije plastike i drveta sa zlatnim detaljima daju nevjerovatne efekte.

 

Zlatna za odabrane enterijere

Zlatna je nijansa koja se ne preporučuje svima. Mnogi je odbijaju u svakom smislu, neki je obožavaju, dok se u zadnjih par godina sve se više njih usuđuje i da eksperimentiše.

Kao i u svim drugim, pomalo dekorativno rizičnim poduhvatima, najjednostavnije i najsigurnije je započeti sa sitnim detaljima.



Moderan pristup dekorisanju zlatnom podrazumijeva spajanje nespojivog. Savremeni oblici stolica, najmodernijih materijala kombinovani sa glomaznim stolom i snažni detalji zlatne boje, samo su jedan od trendova koji sve više obuhvataju svjetsko tržište.

 

Glamur na dohvat ruke

Predivne kombinacije sa zlatnom bojom odnose se na upotrebu kontrasta. Zlatna sa crnom apsolutni je favorit. Za velike ulaze i holove, crni zid i slika ili ogledalo za zlatnim ramom puni je pogodak.



Također, bordo ili teget sa zlatnom daju pomalo 'kraljevski efekat' te se preporučuju u domovima koji naginju klasičnijem stilu uređenja.

Modernije i iznenađujuće lijepe kombinacije jesu zlatna sa pink, tirkiznom, ljubičastom ili tamno zelenom.

 

Zidna boja

Za snažan efekat zlatne boje u ambijentu, ipak je najhrabriji potez odabir zidne boje. Tapete sa zlatnim uzorkom mogu postići isti efekat.

 

Nova iskustva sa zlatnom

Zlatnim detaljima slobodno se možete poigrati u bilo kojoj prostoriji svoga doma te joj time dati osobnost i karakter.

Potrebno je znati kada se sa zlatnom zaustaviti.

Izuzetno snažna, efektna i elegantna pravilnom upotrebom ona stvara glamurozan dom, ali isto tako lako može da dovede do potpunih promašaja.



Sa zlatnom pažljivo!