"Spavanje sa ribama" od sada ima sasvim novo (bukvalno) značenje, zahvaljujući internet platformi za unajmljivanje/iznajmljivanje smještaja Airbnb.

Vlasnici su nedavno uspostavili saradnju sa francuskom dizajnerskom agencijom Ubi Bene vezano za podvodni apartman koji je u potpunosti ograđen staklom i spušten 10 metara u vodu. Njegovi prozirni zidovi daju nevjerovatan, panoramski pogled na 35 ajkula koje plivaju okolo. Jednostavno rečeno, ova okrugla soba nije za one sa slabim srcem.

Nekonvencionalni smještaj nalazi se u Pariškom akvarijumu koji će po prvi put ugostiti nekoga u ovom bazenu sa ajkulama i to putem takmičenja.

Tri sretna dobitnika (i njihovi partneri) provest će noć u apartmanu gdje će ih dočekati Fred Buyle - ronilac na dah koji ruši sve rekorde, podvodni fotograf i entuzijasta kada su u pitanju ajkule. On će službeno upoznati goste sa oštrozubim komšijama, nakon čega će zajedno sa morskim biologom upriličiti obilazak akvarijuma.

Osim noćenja u jezivoj sobi, pobjednici takmičenja dobit će izrazito vrijednu priliku da nauče nešto novo o ajkulama. Stručnjaci će ih upoznati sa njihovim svijetom uključujući način na koji žive, zašto su neshvaćene i njihov značaj za ekosistem okeana.

Kao i za sve ostale članove Airbnb koji iznajmljuju smještaj, postoji nekoliko kućnih pravila, kao što je da ne smijete praviti selfie sa ajkulom po noći (osjetljive su na svjetlost) i ni slučajno ne smijete jesti ono što oni smatraju mamcem (riba, ostaci od ribe i sl.). Akvarijum također ne preporučuje da gledate Ralje prije spavanja u ovom apartmanu - ajkule su puno prijatnije nego što mislimo.

Avanturisti imaju priliku da se prijave na takmičenje do 3. aprila, 2016 godine putem ovog linka