Evo idealnog londonskog rješenja za svakoga ko želi da izvede pljusak "na visokom nivou". 

Bazen dugačak 25 metara oivičen dvjema stambenim zgradama desetospratnicama dio je novog dijela grada blizu trafostanice.

Ovaj "nebeski bazen" je providan i prvi ovakav bazen na svijetu. Plivači će gledati prolaznike, saobraćaj, svijet sa 35 metara visine. Bazen će biti dio projekta "Embassy Gardens", teškog 15 milijardi dolara, koji je zadužen za izgradnju stambenih zgrada u južnom Londonu.

– Ideja za nebeski bazen proistekla je iz želje da pomjeri granice u mogućnosti izgradnje i inžinjeringa. Htio sam da uradim nešto što dosad nikada nije urađeno - rekao je predsjednik i izvršni direktor Ballymora, Sean Mulryan.

Ovo će biti jedinstveno iskustvo. Plivači će se osjećati kao da plivaju u vazduhu, među oblacima, podijelio je Mulryan svoju viziju sa novinarima. Henry Pryor, prodajni agent, rekao je da su planovi za ovaj bazen "smjeli eksperiment" i pita se da li ima dovoljno egzibicionista da ga popune.

– Prvi put mogu iskreno da kažem, uz svo poštovanje za arhitektu, da će ovaj apsurdni bazen biti najveća greška koju smo do sada napravili u projektu - rekao je Pryor.

Bazeni i njihove lokacije korisni su pri prodajnim dogovorima kada je u pitanju prodaja luksuznih stanova. Bazen će biti potpuno transparentan i bez strukture. Dizajnirali su ga Arup Asocijacije i Rejnolds, specijalista za dizajn akvarijuma.