Predstavljamo vam šarmantan dom naše čitateljke iz Sarajeva. Renoviran prije godinu dana, obojen toplim bojama i ispunjen dragim uspomenama, ovaj stan je uz dosta truda pretvoren u udobno utočište u koje se čovjek rado vraća nakon napornog dana.

..................................................................................




 

Lijepi detalji

Naša čitateljka je imala tu sreću da je završetak radova u stanu dočekala sasvim zadovoljna. Dok su radovi tekli bila je otvorena za prijedloge izvođača te je prihvatila neke njihove ideje i sugestije koje su joj se učinile prihvatljive i lijepe. Ali kada su na red došli dekorativni elementi i boje slušala je isključivo svoje srce.

Budući da je zaljubljena u Veliku Britaniju i Irsku, unijela je nekoliko detalja koji je asociraju na te dvije zemlje pri samom ulasku u stan, a to su zanimljiv metalni držač za kišobrane u obliku šešira cilindra i dekorativna slika u pozadini na kojoj se vide znamenitosti Londona.





Udobnost i toplina

Prostor za dnevni boravak povezan je sa trpezarijom. Toplota drveta te žuta i zlatna boja čine ovaj dio stana savršenim za dnevni odmor, relaksaciju ili druženje sa prijateljima.

Prvo što vam zaokupi pažnju kada uđete u ovaj dnevni boravak jeste neobičan i lijep plafon izrađen od rastezljive folije i elegantan luster koji diskretno osvjetljava sobu. Dodatno ambijentalno osvjetljenje pružaju svjetiljke ugrađene uz rub plafona i u lukove izvedene od rigipsa.

Tehniku oblaganja stropova rastezljivom folijom patentirala je francuska kompanija Barrisol. Folija se na ovaj način može oblikovati u različite forme, kao kupola, luk, talas ili sasvim ravna ploča, reflektujući pri tome svjetlost i dajući novu dimenziju cijelom prostoru.

U uglu sobe, na podignutom dijelu poda, smješten je klavir, a na zidu iznad ugaone garniture nalazi se najdraži dekorativni detalj naše čitateljke – zidni svijećnjak sa čašicama u raznim bojama.

Iz trpezarije izlazi se na mali ustakljeni balkon, opremljen sećijom napravljenom po mjeri i interesantnim stolićem. 





Maksimalno iskorišten prostor

Budući da je kuhinja smještena u prostoru koji je dugačak i uzak, naša čitateljka se odlučila za izradu kuhinje po mjeri kako bi se prostor maksimalno iskoristio. Svi potrebni tehnički uređaju našli su tako svoje mjesto te je kuhinja savršeno organizirana i funkcionalna.

U kuhinju se može ući sa dvije strane, iz trpezarije i iz hodnika, gdje se odmah uz kuhinju nalazi veliki ugradbeni plakar s kliznim vratima, koji služi kao bar i ostava.





Vrata ispunjena pijeskom

Prednost ovog stana od 78 kvadratnih metara je lijep raspored prostorija pa je tako dnevni dio odvojen od spavaćeg dodatnim hodnikom koji se pokazao kao idealno mjesto za ugradnju velikog plakara rađenog po mjeri.

Unutrašnjost plakara je dobro organizirana s dodatkom unutrašnjeg osvjetljenja. Vrata su veoma zanimljiva, trojako ukrašena – ispunjena pijeskom, prekrivena ogledalom i ukrasnim slikama pod staklom.

Preko puta plakara nalazi se lijepo i prostrano kupatilo, također u potpunosti renovirano, s ugrađenom hidromasažnom tuš-kabinom. Pločice i sanitarije su u crnoj i bijeloj boji što prostor čini elegantnim i ženstvenim, a crveni detalji su samo upotpunili taj dojam.






San pod zvijezdama

Dvije spavaće sobe, smještene jedna pored druge, posljednja su stanica na našem putovanju kroz ovaj lijepi stan.

I ovdje su plafoni obloženi rastezljivom folijom ali ovaj put u boji i uz dodatak zvjezdanog neba, dočaranog uz pomoć Swarovski kristala, koji pružaju jedinstven ugođaj dok tonete u okrepljujući san.

Veća spavaća soba, sa tamnim stropom, svijetlim zidovima i detaljima u narandžastoj i koralno crvenoj boji, opremljena je velikim ugradbenim plakarom rađenim po mjeri. Na ovaj način svaka stvar ima svoje mjesto, sklonjena je od pogleda i čini prostor urednim.






Najdraža ljubičasta soba

Spavaća soba naše čitateljke obiluje ljubičastim tonovima, budući da joj je ljubičasta omiljena boja. Samim tim je jasno da je ova soba njena najdraža prostorija u stanu.

Ispunjena je ličnim sitnicama, dragim uspomenama i bezvremenskim komadom namještaja – stolićem za korespondenciju koji ima sentimentalnu vrijednost i sjeća na divno djetinjstvo i mladost.

Jako sam zadovoljna izgledom stana nakon renoviranja. Moram pohvaliti sve izvođače koji su bili profesionalni i ispoštovali su sve dogovore i rokove. Lijepo uređen dom je odraz nas samih i znači mnogo za kvalitet života. To je mjesto gdje ja mogu biti ja, bez maski i lažnih osmijeha. Moj dom je samo moja oaza sreće i zadovoljstva, rekla nam je naša čitateljka, zaključivši lijepim riječima još jedno enterijersko putovanje kroz “stvarne” domove.

Tim Enterijer.ba se najljepše zahvaljuje našoj čitateljki na druženju i saradnji i želi joj mnogo sretnih i lijepih trenutaka u njenom šarmantnom domu.