window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine otvoren je hostel koji podsjeća na sve ratne strahote koje su građani Sarajeva preživjeli za vrijeme dugogodišnje opsade grada.

Naime, vlasnik hostela Arijan Kurbašić odlučio je rekreirati vlastita sjećanja kako bi podučio druge ljude o tome kako je živjeti u gradu pod opsadom.

- Hostel je opremljen autentičnim predmetima iz rata koji služe kao dekoracija. Ovo je puno više od hostela. Imat ćete priliku steći utisak kako je bilo ljudima u Sarajevu živjeti pod opsadom, u stvarnim ratnim uslovima. - kaže Arijan.

U hostelu će vas poslužiti radnici odjeveni u vojničke uniforme, spavat ćete na podu i jesti hranu koju su i Sarajlije jele za vrijeme rata - sve kako biste približno doživjeli kako je bilo u ratu.

Da bi osjećaj bio potpuniji, gostima hotela puštaju se zvuci granata koje su neprestano padale na Sarajevo tri i po godine. Također, mogu čitati i sjediti pod svjetlošću svijeća ili gledati dokumentarce o opsadi Sarajeva.