window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Iz sunčane Opatije krenule smo put Zagreba, autocestom čiji rubovi su bili prekriveni snijegom. Oprostile smo se od ugodnih +10 i suočile se sa januarom u kontinentalnom dijelu Balkana. 

 

Umjesto da siđemo sa autoputa, odlučile smo nastaviti dalje i prvo posjetiti jednog od naših klijenata na projektu Potkrovlje.ba. To je Knauf Insulation, čije sjedište je u Novom Marofu, gradiću udaljenom 45 minuta od Zagreba. Dočekala nas je sumaglica, led i Krešimir Benjak, marketing manager ove kompanije. 

Mali Beč

U ugodnom razgovoru sa njim saznale smo da i Varaždin, koji se nalazi nedaleko od njih, ima kandidata za Grimiznu kuglu. I opet, umjesto u Zagreb, krenule smo za Varaždin u nedavno izgrađeni Hotel Park.

Za Varaždin kažu da je kolijevka baroka u Hrvatskoj, te da je grad mladih ljudi, muzike i cvijeća. Čak ga zovu i Mali Beč. Najpoznatiji je po uličnom festivalu Špancirfest koji se održava ljeti.

Varaždinski klipići

Mi nismo imale vremena za šetnju gradom, već smo se odmah sastale sa Martinom Višnjić, direktoricom Hotela Park koji se nalazi u samom centru. Uz kafu i tradicionalne varaždinske klipiće, Martina nam je ispričala kako je ovaj hotel za kratko vrijeme postao prva stanica za sve one koji zbog posla ili zabave dolaze u Varaždin.

Većina enterijera je moderna sa utkanim daškom tradicije u njegovim detaljima, izuzev nekoliko retro soba koje se nalaze u prizemlju i imaju pogled na staru gradsku jezgru i varaždinsku Katedralu. 

Dvoetažne sobe na prvom spratu, koje mogu ugostiti i do šest osoba, imaju dodatnu sunčevu svjetlost zahvaljujuči VELUX krovnim prozorima. 

Po obilasku hotela, zahvalile smo Martini na gostoprimstvu i konačno se uputile u Zagreb gdje smo nastavile sa Grimiznom turnejom.