Većina ljudi vrijeme kod kuće provodi odmarajući se u dnevnoj sobi.

To je najbolji način da se opustite nakon dugog i stresnog dana, da pobjegnete od briga i provedete vrijeme sa vašim najdražim ili, pak, sami.

U njoj se opuštate uz čaj i dobru knjigu, kafu sa prijateljima, pivo ispred TV-a, picu ili čašu vina nakon večere. Dnevna soba je oaza u kući, naš duhovni hram i sigurno mjesto. Nigdje nije kao kod kuće i u to se uvjerite po povratku nakon nekoliko dana provedenih na putu.

Dnevnu sobu možete urediti kako god želite, sve dok se osjećate ugodno u njoj. Ona je srce svakog doma i pokazuje šta volite, u čemu uživate i ostale stvari o vašem karakteru. Ukoliko želite učiniti vašu sobu još spokojnijom, predlažemo vam da je obojite u ljubičasto. Ljubičasta je boja koja predstavlja duhovno ispunjenje i smiruje um.

Nekada je bila boja koja je simbolizirala kraljevsku porodicu, budući da su jedino najbogatiji mogli sebi priuštiti da je nose. Ona daje dodir magije i misterije i uvijek je dobro okružiti se ovom bojom ukoliko želite postići duhovni spokoj. Stoga, najbolji je način da je stavite u dnevnu sobu.

Pogledajte fotografije dnevnih soba koje smo odabrali za vas, a koje će vam poslužiti kao inspiracija.