Jednostavan način za razbijanje jednobojne šeme kuhinje jeste upotreba šarenih pločica, mozaika i zanimljivih keramičkih ornamenata. Ovo pitanje sve više zanima one koji uređuju i renoviraju svoje kuhinje.

.................................................................................................

Na e-mailove naših arhitekata svakodnevno stižu upiti vezani za izbor materijala i dezena prostora u kuhinji koji podrazumjeva dio iznad radne površine i sudopere. Odavno već pločice u kuhinji nisu jednobojne i identične u svakom uglu.

Najčešći izbori

Sa sve većim izborom tapeta, pločica i kaljenog stakla, mnogi se odlučuju na kombinacije ovih materijala. Međutim, kada dođe do završnog, konačnog izbora i odluke o kupovini, nedoumice su česte. Koju boju izabrati, koji oblik, koju veličinu pločica?

Originalno mjesto za kuhanje i spremanje obroka može da bude dekorisano pločicama velikih dimenzija, šarenim ili jednobojnim mozaicima, kao i kaljenim staklom u boji. Ovo su najčešći izbori danas, a suštinski oni zavise isključivo od ideje onih koji uređuju, odnosno želje i vizije o savršenom kuhinjskom prostoru.

Udahnite boju jednobojnom

Geometrijski šabloni i šare na keramičkim pločicama, kao i vedre, jednobojne nijanse pomoći će u oživljavanju dizajna prostora ukoliko je kuhinja u tonovima krem, bijele, sive ili prirodne boje drveta.

Kroz fotografije u današnjoj fotogaleriji predlažemo vam neke od zanimljivih i kreativnih izbora za prostor iznad sudopere i radne površine. Neka vam posluže kao inspiracija i svježa ideja.