Pogledajte kako je arhitekta Juan Luis Fernández sjajnim arhitektonskim i dizajnerskim rješenjima preuredio ovu monotonu kuću i pretvorio je u luksuzni dom.

Kuća se nalazi u Meksiku, a napravljena je 1980. godine.

Svaki centimetar ovog prostora je pomno osmišljen i usklađen sa modernim trendovima uređenja.

Kuća je smještena u uskom dvorištu iza velikih željeznih vrata koja njenim vlasnicima osiguravaju privatnost od neželjenih pogleda. 

Bujna vegetacija usmjerava put, a na kraju staze nalaze se velika staklena vrata koja omogućuju uvid u unutrašnjost dvorišta.

Izvorna otvorena kuhinja pretvorena je prostranu terasu uklanjanjem zastarjelih stubova i niskog stropa. 

Nasuprot novoj terasi izgrađen je bazen i zatvoreni bar. 

Kromirana stolica koja je pripadala originalnom namještaju kuće izložena je i ukrašena novim detaljima.

Na slici možete vidjeti kako je izgledala dnevna soba prije uređenja.

Moderno uređena, dnevna soba sada izgleda ovako i  ima izlaz na terasu koja predstavlja savršeno mjesto za organizaciju velikih zabava. 

Prekrasni kameni kamin je centralna tačka u enterijeru i postavljen je kao pregrada koja odvaja prostor dnevnog boravka od trpezarije i kuhinje.

Budući da je visina stropa u kuhinji niža od trpezarije, gornji ormarići nisu instalirani da bi se postigao utisak veće otvorenosti prostora.

Fotografija kupaonice prije renoviranja.

Kupatilo je u potpunosti obnovljeno. Stare pločice na zidovima uklonjene su i zamijenjene novim, porculanskim. Prekrasna staklena pregrada krasi prostor za tuširanje od poda do stropa.