Toplo i sunčano vrijeme mami nas na naše terase i balkone. Sitna proljetna renoviranja zahtijevaju malo vremena i truda, a daju velike rezultate. Evo jednog primjera.

..............................................................................................................................................

Stanje prije renoviranja

Naša čitateljka Dragana živi na petom spratu i ima lijep pogled ka gradu. U februaru je odlučila da renovira kupatilo, te je majstor koji ga je radio iskoristio balkon za pripremu mase za ljepljenje pločica i ostale radove. Nakon završenog posla, balkon je izgledao haotično. Drveni pod je trebalo šmirglati, prelakirati, a zidove krečiti i čistiti. Akcija je počela jednog toplog sunčanog subotnjeg jutra, te se završila taj isti dan kasno popodne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efekat poslije renoviranja

Nakon što je sve sređeno i očišćeno, Dragana je iz podruma izvadila stolice i stol, dekice u narandžastoj boji, te malo detalja kako bi bojama oživjela ovaj dio svog stana.

„Efekat je i više nego zadovoljavajući", napisala nam je ona. „Sad slijedi presađivanje balkonskog cvijeća i uživanje u toplijim danima".

Zahvaljujemo se našoj čitateljki na dostavljenim fotografijama, a ukoliko i vi imate priče koje želite podjeliti sa nama, javite nam se na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..