Ništa se ne može mjeriti sa pozitivnim uzbuđenjem koje obuzme sve one koji po prvi put kreću u avanturu zvanu “dom po mom”.

..................................................................................








Avantura postaje još zanimljivija ukoliko je onaj ko useljava u novi stan ili kuću praktična osoba s izraženim kreativnim sklonostima.

Dušica, ljepša polovica mladog para iz Banja Luke, koji je s nama podijelio fotografije koje slijede, pokušala je spojiti ugodno s korisnim te prepraviti neke stare stvari i dati im novi izgled.

Naravno, potpuno je uspjela u svojoj namjeri!


Novi izgled, stara uloga

Stara studentska polica za knjige u boji drveta dobila je novo bijelo odjelo.

Dušica je kupila samoljepljivu mat bijelu foliju koja nije koštala mnogo, te je uz to uložila i nekoliko sati rada što je rezultiralo novom bijelom policom za knjige koja se odlično snašla u novoj opravi i već poznatoj ulozi.







Šarmanta trpezarija

Budući da je već sasvim jasno da Dušica obožava bijelu boju nije joj bilo teško odlučiti kako će obojiti stare stolice koje je pronašla na selu, na tavanu, kako čekaju da ih neko kreativan otkrije i oživi.

Četiri stolice sretnice prošle su tretman uljepšavanja od šmirglanja do farbanja, što je odradila Dušica svojeručno. Nakon toga produžile su do male zanatske radnje u komšiluku koja se bavi tapeciranjem.

Zamišljen željeni materijal za tapeciranje imao je prugasti ili tufnasti uzorak, ali zbog brzine i onoga što se nudilo u blizini, zasad su presvučene jednostavnim materijalom u teget boji.

Dušica kaže da joj je najviše vremena oduzelo šmirglanje ali da se isplatilo te da je jako zadovoljna rezultatom i činjenicom da ovakve stolice unose i dozu retro stila u njen dom.

Zahvaljujemo na dostavljenim fotografijama i želimo mladom paru puno sreće u životu i daljem uređenju njihovog slatkog doma!