I oni najmlađi nalaze užitak u tome da, znatiželjno upoznavajući svoje okruženje, uživaju u svemu što vide. Lijepa soba ugodnih boja, sa zanimljivim uzorcima i slikama, pružit će novorođenčetu poticajan okoliš dok promatra svijet oko sebe.

Uskladiti različite uzorke, printove i boje i nije najlakši posao na svijetu ali u ovom slučaju akcija transformacije sobe za novorođenče bila je i više nego uspješna.


Zid u fokusu

Da bi se postigao utisak koji ova soba ostavlja potrebno je, prije svega, odabrati zid na kojem će biti akcenat. Odabrani zid treba obojiti lijepom bojom koja je dovoljno upadljiva, a opet ugodna, ili ga prekriti zanimljivom tapetom. Oba načina transformacije zida su jako učinkovita, a pri tome ne koštaju puno.

 

Odgovarajući namještaj

Kako se radi o sobi za bebu podrazumijevalo se da u njoj mora biti krevetić, dovoljno komada namještaja i polica za odlaganje stvari te udobna fotelja za neprospavane noći. Iskorišten je i stari namještaj poput komode sa ladicama, koja je ofarbana kako bi se prilagodila ostatku enterijera i stavljene su nove neodoljive ručkice na ladice. Obična stara magnetna tabla “obučena” je u tkaninu zanimljivog uzorka što joj je dalo sasvim nov i nesvakidašnji izgled.

 

Praktično i lijepo

Etison od zida do zida tu je radi topline. Preko njega je postavljen tepih klasičnog i zanimljivog uzorka koji je osvježio sobu, i koji je mnogo lakše čistiti nego etison, koji će na ovaj način ostati zaštićen. Pri uređivanju sobe, posebno ako se radi o sobici za vaše dijete, uvijek slušajte svoje srce. Ako se vama sviđa onda je sigurno dobro. Nemojte odustajati od određenih zamisli samo ako vam se čini da je to možda previše.

Iz ovog primjera se vidi kako i najrazličitiji uzorci (pogledajte tapetu, tepih, taburee, fotelju, jastuke) mogu činiti savršenu cjelinu.