TableAir je "pametni" radni stol koji vam omogućava da promijenite svoj položaj tokom dana. Prema riječima dizajnera koji su radili na razvoju ovog projekta, trošimo ogromne količine vremena sjedeći za stolom, a njegova funkcionalnost se nije mijenjala više od hiljadu godina.

Ljudsko tijelo se mora kretati i, ukoliko je sjedenje za radnim stolom osam sati dnevno obavezno, onda stol mora biti ponovo izumljen.

 

Brine o zdravlju

"Mi vjerujemo da je naš radni stol više od alata - mi ga vidimo kao kolegu koji brine o našem zdravlju i omogućava nam zdrav način života" - kažu dizajneri.

 

Pogledajte video ispod kako biste bolje razumjeli kako stol radi:

 

Jedinstvena tehnologija električnog motora čini proces podizanja glatkim i veoma tihim. Signal na motorima prolazi kroz CPU jedinicu koja je integrirana u stolu i kojoj se može pristupiti na dva načina: putam TableAir aplikacije ili "pametnog" dugmeta.

 

"Mi smo gledali na podešavanje visine kao na produžetak svog kretanja. Umjesto postavljanja fiksne visine, TableAir sada razumije vaše potrebe i postaje produžetak za vaše pokrete."

 

S obzirom na ambijentalno LED svjetlo koje je dio stola, TableAir može postati fokusna tačka u bilo kojem enterijeru kada ga ne koristite.