Japanski studio "Suppose Design Office" projektovao je interesantnu kuću u gradu Tošigi u Japanu. Bijeli metalni krov ispresijecan otvorima spušta se do zemlje štiteći terase i baštu koje vlasnici mogu koristiti tokom cijele godine.

Uzana bašta prostire se duž jedne strane kuće i spaja se sa prostranim dnevnim boravkom u prizemlju. Direktno iznad, na prvom spratu, nalazi se balkon, dok je još jedna terasa smještena na samom vrhu kuće. Ove djelimično pokrivene zone kreirane su s namjerom da izbrišu jasnu granicu između enterijera i eksterijera kuće.

- Između volumena kuće i krova nalazi se središnja zona koja postepeno spaja unutrašnjost i spoljašnjost. Ona stvara zaklon i utječe na termalnu izolaciju - objašnjavaju arhitekte studija "Suppose Design Office" dodajući - Ova zona pruža mogućnost da se spoljašnjost aktivno koristi. Porodica može ručati na svježem vazduhu ili koristiti baštu i kad pada kiša, što mijenja atmosferu svakodnevnog života u uobičajenoj kući.

Impresivan krov bio je polazna tačka prilikom dizajniranja kuće, nakon kojeg je studio kreirao tri sprata predviđena za stambeni prostor. U prizemlju se nalaze dnevna soba sa trpezarijom, kuhinja i kupatilo.

Na prvom spratu su smještene dvije spavaće sobe, toalet i ostava, dok se na posljednjem spratu pored terase nalazi i malo potkrovlje.