Stanovi u potkrovlju nose neodoljiv šarm i oni su dizajnerima uvijek inspiracija i novi izazov kad je uređenje u pitanju. Kosine i spušteni plafoni, očaravajući pogled, iskorištenost svakog ugla i ljepota švedskog dizajna su osnovne karakteristike ovog šarmantnog prostora.

..................................................................................







 

Iskorištenost prostora

Stan se nalazi na posljednjem, šestom spratu, u Göteborgu u Švedskoj i posjeduje savršen pogled na zelenilo gradskog parka. Njegova južna orijentacija doprinosi tome da stan u toku cijelog dana posjeduje prirodnu svjetlost, što je u ovom slučaju savršena pozicija.

Potkrovlje se sastoji od tri sobe - dvije spavaće i jedne dnevne i od otvorene kuhinje, a sve to u samo 85m². Odlična iskorištenost prostora i denivelacija između pojedinih prostorija, stvorila je savršen životni ambijent za tročlanu porodicu.



Moderna oaza

Tradicionalna bijela u švedskim domovima i dizajnu je ostala kao osnova na koju su se detaljima dograđivale ostale nijanse, bez puno tonova. Tu su nijanse sive i ciklama roze u dnevnoj sobi, koje su uvijek odlična kombinacija, kao i prirodne nijanse smeđe i drveni segmenti u kuhinji.

Svježini i vedrini cijelog prostora doprinosi neopterećenost zidnih površina, te kućne biljke u svakom dijelu stana, čak i u kupatilu. Sav prostor je prekriven klasičnim parketom, a zanimljiv detalj u otvorenom tlocrtu stana je kružni prostor u kojem je smještena trpezarija, kao odvojena zona za ručavanje.

Privatna terasa je mala oaza sa savršenim pogledom, za opuštajuće trenutke uz kafu, za sunčanje i urbanu meditaciju.

Ovakvo mjesto za život je idealno za sve one koji vole otvorene prostore i poglede bez sputavanja. Jednostavno, šarmantno, ugodno i udobno mjesto, sa stilom i sa zdravim smislom za provođenje dana.






Uz čitanje ovog članka Enterijer.ba preporučuje sljedeći audio/video