Susretanje sa mnogobrojnim fotografijama enterijera svakog dana obično dovodi do toga da se stvaraju nove ideje, pomalo mijenjaju stilovi i usvajaju trendovi. Evo kako neki od nas žele da urede svoj dom, to planiraju ili samo imaju viziju koju će nekad u budućnosti realizovati.

..................................................................................






Gorana Pašalić, d.i.a.
Stručna saradnica Enterijer.ba





Ono o čemu intenzivno razmišljam nakon putovanja u Italiju jeste uramljeni poster. Naime, sa ovog putovanja donijela sam jedan predivan poster 100x70 cm sa Bruneleskijevim skicama Firantinske katedrale.

Planiram da ga uramim u neki neobičan ram i da to bude glavna zidna dekoracija moje dnevne sobe. To je ono što mi je trenutno prvo na spisku kada je uređivanje stana u pitanju.

 















Sanja Ibraimović-Ljaić, mr.arh
Stručna saradnica Enterijer.ba





Budući da u enterijeru volim da istražujem mogućnosti kombinacije savremenog i tradicionalnog, moj odabir ide za sofu inspirisanu gradom bogate istorije, sofu “Miss Sarajevo” dizajnerice Karmeline Martine.

Svojom jednostvnošću, laganom konstrukcijom te dekorativnom ornamentikom ova sofa zaista prikazuje sudar Istoka i Zapada.

Sta ima ljepše nego dašak tradicije i memorije u enterijeru?



Lejla Tanović, mr.arh
Stručna saradnica Enterijer.ba






Uskoro planiramo preurediti dio spavaće sobe u prostor za bebu. Planiramo kupiti krevetić, sto za previjanje i komodu u Ikei koja je poznata po pristupačnim cijenama i specifičnom dizajnu.

Naš cijeli stan je opremljen Ikea proizvodima, pa smo odlučili da tako uredimo i prostor za bebu. Volim koristiti njihove kataloge koji su puni kreativnih ideja i proizvoda za uređenje enterijera.















Danka Kovačević
Glavna i odgovorna urednica





Pristalica sam eklektike i zaljubljenik u boje i kombinacije nespojivog. To je stil u čijem se okruženju najbolje osjećam i gdje najbolje funkcionišem.

Šarenilo, dezene, materijale i mnogo predivnih detalja najbolje prikazuju proizvodi poznate britanske kompanije Squint Limited, a koje zaista želim da imam u svom enterijeru. 

Jedva čekam da mi se ova želja i ostvari!

Izvori fotografija

www.pinterest.com
www.ikea.com
www.moroso.it
www.squintlimited.com