Danas jedan od najpopularnijih načina za izražavanje ličnih mišljenja, stavova i ideja jeste blogovanje. Na jednom zanimljivom sarajevskom blogu pronašli smo ideju kako unijeti proljeće u dom, na simpatičan i najjednostavniji mogući način.

..................................................................................




 

Blogerka naklonjena estetici i umjetnosti

Blog koji nosi naziv „buchkurish“ tema je ovosedmičnog članka „Inspirisali smo“ zajedno sa Jasminom, koja stoji iza njega i piše sjajne i šarenolike tekstove.

Jasmina živi i radi u Sarajevu, posjeduje mnoštvo hobija, zaljubljenik je u estetiku, umjetnost, uređenje i ukusnu hranu. Sa novim, svježim, jednostavnim a opet veoma poučnim i vedrim temama iz svoje svakodnevice, ona boji stranice ovog bloga divnim fotografijama i inspirativnim tekstovima.





Bela Vida ideja

Jasmina je preko Bela Vida projekta sa kojim se susrela u Importanne Centru, bila inspirisana i oduševljena - idejom i čitavim konceptom, te je svoje utiske prenijela i u nekoliko tema svojih tekstova.

Znate one Jer život je lijep... plakate po gradu? To je dio ovog ljupkog brenda u nastanku. Biznis model po mom mišljenju je win-win-win situacija - za izlagače, galeriju i najbitnije, nas ljubitelje điđa. Galerija je zamišljena tako da će se postavke mijenjati jednom mjesečno, a sadržavat će proizvode koji su u skladu sa temom mjeseca (teme su već određene za cijelu 2012.).



Osim što će se moći pokupiti nova inspiracija i vidjeti zanimljive kombinacije namještaja i ukrasa, sve izloženo će se moći kupiti po promotivnim cijenama.



Roza – boja za proljeće

Nakon što je posjetila izložbu Pupoljak japanske trešnje „buchkurish“ Jasmina je poželjela da rozu boju, zaštitni znak ove izložbe unese i u svoj dom. Evo i kako.

Pupoljak japanske trešnje, ovomjesečna Bela Vida tema inspirisala me je da u dom unesem i nježnorozu boju. Kupila sam plutajuće svijeće, ali tek kad sam pošla da ih poredam shvatila sam da mi je zdjela za njih pukla prije nekog vremena. Pa sam našla ovu malu okruglastu. No da bi se svijeća mogla i koristiti, trebalo mi je nešto da je centriram, kako vrelina ne bi dopirala do staklenih rubova. Onda sam se sjetila ovih latica/listova koje smo prijateljica i ja pokupile sa pločnika ispod jedne andaluzijske crkve prošlog ljeta i koje su čamile u ladici čekajući svoje trenutke slave. Sviđa li vam se? :)




Nama se jako sviđa, a vama?

Zahvaljujemo se Jasmini na ustupljenim fotografijama koje, pored mnogih ostalih ideja i savjeta, možete pogledati ovdje.

Sve vas pozivamo, ukoliko imate zanimljive ideje ili pišete o stvarima koje se tiču uređenja i enterijera – da se javite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.