window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Poznato je kako ogledalo može promijeniti efekat prostorije i stvoriti osjećaj prostranstva, a najbolji efekat se najčešće postiže u malim hodnicima.

..................................................................................






 

Optičko povećanje prostora

Za optičko povećanje nije potrebno da se čitav zid obloži ogledalom – to bi bilo skupo i nepraktično. Naša čitateljka je renovirala ulaz u svoj dom i hodnik te je pokušala naći pravo rješenje za mali i prilično mračan prostor. Pronašla je članak na našem portalu koji govori o iluziji prostranstva i odlučila da u svoj hodnik unese nešto veće ogledalo.















Klasični stil

Ogledalo se odlično kombinuje sa osvjetljenjem pa je tako ona stavila sa obje strane ogledala dekorativne lampe. Pored obične sijalice, lampe imaju i mali svijećnjak, te nam je rekla da refleksija svjetlosti svijeće u ogledalu izgleda sjajno u večernjim satima. Okvir ogledala i stil u njenom domu su klasični sa dozom glamuroznih detalja, u ovom slučaju zlatne boje i ona naglašava da je zaljubljenik u masivniji namještaj. Oduševljena je efektom koji je ogledalo stvorilo u hodniku. Ono se nalazi tačno preko puta ulaznih vrata i sada hodnik izgleda potpuno drugačije.





Našoj čitateljki se zahvaljujemo na dostavljenim fotografijama, a sve vas pozivamo da nam pošaljete svoje fotografije i kratku priču, jer svaki segment doma može biti zanimljiva tema. Pišite nam na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.