window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Zanima vas kako članovi tima Enterijer.ba privatno vole da uređuju dom? Koji su to stilovi koje volimo? Saznajte mnogo više od očekivanog.

..................................................................................









Uređujući članke svake sedmice i prateći svjetske dizajnere i njihove radove, uviđamo koji su to njihovi favoriti kada su pojedini komadi namještaja, boje ili stilovi u pitanju. A evo koji su detalji u enterijeru i ideje lično bliski članovima našeg tima. Jelena, Arnela, Azra i Danijela otvaraju vrata svojih domova i želja o uređenju unutar njih.

 

Jelena Kačar–Žarić, d.i.a

Stručni saradnik Enterijer.ba
„Pitajte-odgovaramo“






Trenutno sam u fazi preuređivanja dječije sobe.

Želja mi je da uz funkcionalan namještaj na prvom mjestu, ostvarim veseo ambijent sa puno prostora za igru. Kako moja djevojčica voli životinje i slikovnice o njima, mislim da će je obradovati oslikan zid.

Ideja ima mnogo, sad još samo malo vještine!










Arnela Džaferbegović

Grafički urednik Enterijer.ba






Za mene važi parola: Manje je više.

Kombinacija bijele i neke druge boje je nepogrješiva. Bijeli parket stvara efekat prozračnosti u prostoru, lako se upotpunjuje uz dobar komad bilo kog namještaja.

To je definitivno nešto što ću imati u svom domu uskoro.




Azra Arnautović, d.i.a

Stručni saradnik Enterijer.ba
”Pitajte-odgovaramo”






Volim boje. Minimalizam mi se više čini (i nameće) kao potreba, a ne izbor. Kombinacija ta dva imperativa moga ukusa, rezultira minimalnim namještajem i jakim kolorističkim detaljima u stanu. Svoj dnevni boravak sutra "rendam" s kultnom stolicom braće Eames iz 1956. godine (Lounge Chair) i dubokim, dominantnim komadom tepiha, neobičnog oblika. Minimalizam i boja su garant prozračnosti i topline enterijera, a to je sve što jednom domu treba!












Danijela Stare-Krstanović

Viši stručni saradnik Enterijer.ba






Volim porodična okupljanja. Volim druženja s prijateljima. A sve to skoncentrisano oko ukusne trpeze. Što znači da volim i da kuham. Radije sam domaćin nego gost. Zbog toga bi prva promjena koju bih napravila u svom stanu bila nabavka velikog, čvrstog, solidnog trpezarijskog stola, pomalo rustičnog izgleda, sa minimalno osam stolica, koje mogu biti različite ili sa kombinacijom klupe i stolica.

Trpezarija kakvu sada imam je premala za stol i stolice kakve sam izmaštala pa bih prije odlaska u kupovinu morala da srušim jedan zid.

Samo jedan zidić, ništa strašno.







Izvor fotografija

www.housebeautiful.com
www.colorfulkidsrooms.com
www.marieburgosdesign.com
www.homefotfuture.com
www.pinterest.com