Stan u potkrovlju uređen po ukusu vlasnice svojim izgledom i funkcionalnošću nenametljivo plijeni i privlači. Iskorišćenošću svakog milimetra, na najbolji mogući način postignuta je funkcionalnost unutar prostora.

.................................................................................





 

Priča o potkrovlju

O Sanjinom ljupkom potkrovlju pisali smo prije nešto više od mjesec dana. Ona nam je tada dostavila fotografije svog dnevnog boravka, a nakon toga željela je da sa nama i vama podijeli i fotografije ostatka stana. Sve smo ih skupili na jednom mjestu i pred nama je mala fotogalerija cijelog Sanjinog potkrovlja.

Stan je uređen u modernom stilu, sa rustičnim elementima koji se najviše primijete u spavaćoj i dnevnoj sobi. Doza ovog stila potkrovlju daje posebnu draž, a čiste i jednostavne linije namještaja – osnovna su obilježja kompaktnog prostora. Sanja veliku pažnju obraća na sitnice i proporcionalnost, te su tako one uredno poslagane, od peškira u kupatilu do plišanih igračaka u zoni radne sobe.






Mirno skrovište

Topli kolorit boja, od pastelnih do zemljanih, prelijeva se kroz čitav prostor i povezuje enterijer u jednu cjelinu. Upravo poseban izraz ovom savremenom životnom prostoru daju njegovi raznobojni segmenti. Vlasnica se poigrala zelenom u spavaćoj i radnoj sobi, krem smeđom u kuhinji i bojom bijele kafe u kupatilu.

Suptilne teksture te akcenat na svedenim linijama i umjerenosti, dodatno oplemenjuju ovo šabačko potkrovlje. Uz pomoć prirodnog drveta integriše se priroda unutar arhitekture. Tako i ovdje drvene grede i ostali komadi namještaja asociraju na prirodnost i relaksaciju. Enterijer koji je na prvom mjestu inspirativan, također je i skladan i realizovan veoma kvalitetno.






Sanja, zahvaljujemo se još jednom na fotografijama, a sve vas pozivamo da se u nekom od narednih članaka pozabavimo i vašim enterijerima. Pošaljite nam fotografije na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..