Još jedna u nizu „Inspirisali smo“ tema ovoga puta posvećena je spoju tradicionalnog i modernog. Evo kako smo inspirisali našu čitateljku da od detalja koje ima u domu - napravi divnu kombinaciju.

..................................................................................





Fan Urbane flore

Naša redovna čitateljka Zdenka javila se na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sa željom da podijeli sa nama i sa svim čitaocima portala svoje malo, ali kako kaže skladno dekorativno djelo. Priznaje da je veliki fan uređenja stana, te da stalno nešto mijenja i preuređuje, a omiljena kategorija na Enterijer.ba joj je Urbana flora, jer obožava cvijeće i sve što ima veze sa njegovim uzgojem i održavanjem.

Inspirisana ručnim radom

Nakon što je pročitala članak na temu ručnog rada i pregledala fotografije, poželjela je da malo osvježi svoju trpezariju. Ovaj prostor je inače uređen u tonovima sivo–bijelog drveta, sa nijansiranim sivim zavjesama i nešto zagasitijim tepihom.

Odlučila je da upotrijebi dvije stvari koje je dobila na poklon i to obje, sasvim slučajno, u ljubičastoj nijansi. To su ručno heklani stolnjak i ljubičasto zvono za kolače, vrlo moderno i dekorativno.





Ljubičasta je IN

Kao redovna čitateljka Enterijer.ba kaže da joj je članak Ljubičasta je in jedan od omiljenih na sajtu, jer je ljubičasta njena omiljena boja. Tako je vođena sa više ideja odlično ukombinovala tradicionalni stolnjak, obojen u ljubičasto, sa modernom posudom i bijelom orhidejom. Prostor je dobio svježinu, a lijepe nijanse drveta su sada vidljivije i tonovi se odlično slažu.





Nadamo se da će Zdenka u ovim divnim nijansama i odličnoj kombinaciji još više uživati u trpezi sa svojom porodicom i prijateljima. Harmonija u prostoru je sa lakoćom postignuta i zadovoljila je sve estetske kriterije. Odlična ideja!

Hvala našoj vjernoj čitateljki!