Približava se Dan zaljubljenih a sa njim carstvo crvene i nijanse roze – boja koje simbolišu ljubav i pripadnost. Sa prazničnim raspoloženjem uvijek je lijepo izmijeniti makar jedan detalj i naglasiti atmosferu koja dolazi. Ideja je pregršt, a uz malo truda i ljubavi romantika u enterijeru itekako može da postoji.

..................................................................................



Glavno pravilo u prazničnim dekoracijama jeste da se izbjegne enterijer svakodnevice i da se domu da jedna posebna nota i drugačiji doživljaj. Harmoničan i relaksirajući dom najjednostavnije je postići uz pomoć sitnih dekorativnih detalja. Oni koji vole crveno, svaki dan u domu liči im na Valentinovo. Oni koji pak nisu ljubitelji ekstremno crvenog ili ciklame, mogu da se odluče na buket svježeg cvijeća, nekoliko svijeća i najobičniju promjenu boje jastučnice. Enterijer bi trebao da bude nešto između strasnog i otmjenog, ali sa posebnim akcentom na trpezarijski stol, gdje je najlakše mašti pustiti na volju.

Bez obzira slavili ili ne, ljubav i romantika će ipak naći put da sami dekorišu prostor, uz pomoć emocija, naravno. A za estetski, vizuelni doživljaj i moguće promjene – pregledajte našu fotogaleriju i uživajte u prazniku koji dolazi.









Uz čitanje ovog članka Enterijer.ba preporučuje sljedeći video