window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Jednostavnom metodom dom može poprimiti neodoljivu jesensku aromu. Dok mirisne svijeće i razni difuzori mogu biti skupi, sve što vam treba za ovaj poduhvat nalazi se u obližnjem parku, i potpuno je besplatno.

cetinari

Nije lako učiniti da dom uvijek ima primamljiv miris. Iako mirisne svijeće i difuzori mogu poslužiti, oni mogu biti i nevjerovatno skupi, što nije idealno ovih dana. Međutim, evo brze i jednostavne metode kako učiniti da dom poprimi neodoljivu aromu, a neće vas koštati gotovo ništa.

cetinari1

Amerikanka Jill podijelila je savjet na društvenim mrežama, i otkrila kako napraviti mirisne šišarke. Naravno, možete ih kupiti i u prodavnici, ali ona upozorava da takvi često imaju štetne tvari i predlaže da ih umjesto toga skupite besplatno - u parku.

Nakon što nabavite nekoliko komada, stavite ih u tepsiju i ubacite u rernu na 80 stepena sat vremena da se otvore. Kako biste napravili miris za svoje šišarke, predlaže da pomiješate oko 120 ml destilovane vode s 45 kapi eteričnog ulja cimeta, ili se možete odlučiti za bilo koji miris koji volite.

cetinari2

Pošpricajte ih, stavite u kesicu i ostavite preko noći. Ujutro ih izvadite i stavite u ukrasnu posudu ili postavite po cijelom domu kako biste postigli prekrasan jesenski miris.

Miris će ostati jak nekoliko dana, a zatim ih možete jednostavno ponovno poprskati dodatnim mirisom da ga obnovite.