window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Praćenje modernih stilova, te kupovina sanitarija za kupatilo, izuzimajući brigu o detaljima, učinili su da ona sve više liče na hladne prostorije, a sve manje na mjesto za uživanje.

 

Čest problem u uređenju i dekoraciji kupatila odnosi se na „osvježenje“ prostora i razbijanje monotonije. Naime, prilikom kupovine ili renoviranja, obično se pažnja obrati na krupne stvari: izbor pločica, sanitarija i ormarića.

Međutim, nakon napornih radova, potpuno renovirano kupatilo često ne izgleda onako kako smo zamišljali. Prostor zna da bude sterilan, najčešće u tonu od maksimalno dvije boje i prazan. Izostane briga o detaljima, sitnicama, onim malim dekorativnim elementima, koji svakoj prostoriji daju karakter i pečat.

Evo nekoliko ideja koje mogu biti brzo realizovane, a postići sjajan efekat u kupatilu, bilo novom, bilo starom.

Unijeti u kupatilo nešto „živo“

Prvenstveno se misli na biljke, cvijeće i boje koje zrače pozitivnom energijom. Neka to bude zelena, pink, lila, žuta, narandžasta ili tirkizna. Sa ovakvim detaljima, nema prostora za monoton prostor.



Ono što se kod nas manje praktikuje u odnosu na neke druge evropske i svjetske stilove jeste svakako nezaobilazno cvijeće ili svijeće na umivaoniku. Stari bokal koji za vas ima sentimentalnu vrijednost ili najjednostavnija prozirna vaza sa buketom nabranog ili kupljenog cvijeća, oživljava atmosferu u jednom trenutku. Buđenja i jutarnji rituali izgledaju potpuno drugačije.

 

Posvetiti se mirisima

Ukoliko ste jedan od onih srećnika koji u domu posjeduje kadu, onda je mirišljava so jedna od stvari koja treba da se nađe u kupatilu. Ideja za uljepšavanje kupatila odnosi se na sortiranje mirišljavih soli u staklene posudice, baš kao na fotografiji. Miris ruže ili lavande u kupatilu, sa lijepim teglicama (iskoristite one za bombone, naprimjer) i sušenim cvijećem napravit će pravu oazu mira i opuštanja u intimnoj zoni stana.

  

 

Gledati „van kutije“

Nadovezujući se na prethodnu ideju, predlažemo da se poigrate sa preparatima za njegu tijela i od njih napravite dekorativni element za novu dimenziju kupatila. Naime, obične plastične bočice, u kojima obično stoje kupke i šamponi, mogu da budu zamijenjene bočicama na pritisak, koje se obično koriste za tečni sapun. Kupovinom nekoliko ovakvih komada, mogu se omiljeni preparati naći na meti zadovoljnih pogleda.



 

Moderno i retro u kombinaciji

Na fotografiji je prikazan izuzetno moderan lavabo sa ostalim detaljima koji su u retro stilu. Stari ormarić, ručke i okviri od bakra, svježe cvijeće, dali su ovom kupatilu potpuno novi duh. Zato budite kreativni, udovoljite sebi, svojim čulima i svom okruženju.