window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Sećije se vraćaju u kuhinje. Uostalom zar se mali ćošak može bolje iskoristiti?!

Ukoliko planirate renoviranje kuhinje, razmislite o ovim idejama. Pogledajte prekrasne sećije koje će vam sigurno poslužiti kao inspiracija.

 

Ambijent koji mami

Doručak je najvažniji obrok tokom dana i ne smijete ga preskočiti nizašta na svijetu. Zato napravite kuhinju i mjesto za sjedenje koje će vas jednostavno mamiti da doručkujete prije nego izađete iz kuće.

Sećije su ugodna, ušuškana mjesta za sjedenje koje daju intimnu atmosferu. Dizajnirane su tako da tu može sjesti tek nekoliko ljudi. Ukoliko je prostor pored vašeg prozora prazan i dosadan, napravite sećiju koju ćete postaviti kao dio kuhinje.

 

Dovoljan je mali stol

Budući da su male, za sećije vam nisu potrebni veliki stolovi kao u trpezariji. Tu nećete zabavljati goste, tako da je mali stol za kafu sasvim dovoljan. Dodajte dvije ili tri stolice oko stola i to je to.

Kada budete uređivali taj prostor, imajte na umu da on ne mora izgledati kao ostatak kuhinje. Može imati svoju vlastitu osobnost, ali se svakako treba uklopiti u prostor.