window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Kreativna veza između prirode i hrane, a u službi dekoracije može da stvori izuzetno zanimljive “oblike” dizajna stola ili pojedinih dijelova enterijera. Neočekivano lijepi aranžmani nastaju sa samo malo mašte i truda.

Dekoracija cvijećem je od davnina poznata kao jedinstvena, bez koje su bilo kakva dešavanja, prijemi i uljepšavanja enterijera nezamislivi. Međutim, novi trend kombinovanja povrća sa cvijećem stvara impresivne aranžmane koji oduzimaju dah. Luk, paradajz, tikvica, kupus, mahunarke – u dekoraciji izgledaju jedinstveno i krajnje originalno.

Ljubičasti kupus

Listovi ljubičastog kupusa raspoređeni po stolu u jednostavnim staklenim čašama izgledaju veoma elegantno. Također i kombinacija dostupnog cvijeća sa listovima mladog luka može da stvori vrlo otmjenu atmosferu za stolom.










Zelena rapsodija

Veliki listovi kelja i karfiola sa svojim zeleno-bijelim nijansama odličan su izbor za dekoraciju sa bijelim sezonskim cvjetovima manjih dimenzija. Postavljeni u hodniku pored ulaznih vrata ili u dnevnoj sobi na komodi – odličan su način da se naglasi elegantan enterijer.









Boje patlidžana

Jedinstvena boja patlidžana može da bude sjajna inspiracija za dekoraciju stola za više osoba. Poslužit će i kao osnova za jedinstvene vesele aranžmane sa vedrim nijansama proljetnog cvijeća ili jesenjih ruža.











Biljni akvarij

Dekorisati ukrasne tegle mahunama u zelenoj boji i ljubičastim raskošnim cvjetovima, znači imati centralni stolni aranžman koji mami poglede. Umjesto ljubičastih tonova i roze i bijeli cvjetovi mogu da izgledaju odlično.










Šarene mahunarke

Velike staklene vazne odlična su osnova za bukete ispunjene dalijama i šarenim mahunarkama. Roze i ciklama nijanse ovakvog aranžmana pametan su izbor za veliki švedski stol. Veoma dekorativno, a sama vazna ne zauzima mnogo prostora.









Mješoviti “cvjetni” ukras

Ovakvi neobični oblici aranžmana nastaju kombinacijom karfiola – cvjetače, čiji sam oblik podsjeća na prirodni buket. Veoma šarmantan izgled na stolu potpomognut je dekorativnim papričicama.










Proljetna sezona

Ovakva divna strukturno-dekorativna tvorevina nastala je uz pomoć zelene salate, graška i zelene paprike. Na bijelom stolnjaku aranžman izgleda veoma svježe i može da sadrži još neke vrste koje se nađu pri ruci.










Vertikalni buket

U jednostavnim vaznama može se napraviti vertikalni buket gdje se cvjetovi smjenjuju sa prazilukom. Potrebno je izabrati visoke cvjetne stabljike i očistiti praziluk da bi sve izgledalo besprijekorno.










Atraktivna kombinacija

Intenzivno crveni gerberi su smisleno i atraktivno ukombinovani sa pravougaonim staklenim posudama koje u svojoj unutrašnjosti kriju zelene i crvene papričice. Odličan način kako naglasiti svedenost i enterijer modernog kupatila.




 

 

Izvor fotografija

www.atcasa.corriere.it
www.divinepartyconcepts.com