window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Izbor pravih boja uvijek je velika odluka, pogotovo u javnim djelovima stana, gdje se provodi najviše vremena.

Plava i siva u kombinaciji pogodne su za sve ljubitelje svježine i osjećaja čistoće u stanu. Super opuštena shema za dnevnu sobu, kombinacija je sklada, a također pomalo i šik i zabavna, ukoliko se izaberu snažniji tonovi ovih boja.

 

Zajedno udružene u stvaranju energije

Za velike fanove komfora i dobrog stila plavosiva je izbor sa kojim nema greške. Pomalo „muška“ i elegantna, istovremeno je i snažna i suptilna. Plavosiva je kombinacija koja se lako uklapa u atmosferu stana, te na individualan način „grli“ prostoriju i stvara vibrirajuću atmosferu.

 

 

Do pravog tona

Ovisno o nijansama svakog pojedinačnog tona, dom može dobiti pomalo pop, eklektičan, čisto moderan ili vintage duh. Tako nježno plava zajedno sa tamnosivom, poznatom kao boja uglja, ima za cilj da enterijeru da malo drame. Sa druge strane, kraljevska plava uklopljena sa srebrnosivom predivan je izbor za dnevnu sobu sa kaminom i osjećaj magije u domu.

 

Spremna za druge nijanse

Plavosiva nije jedan od onih tonova koji isključuje ostale. U njeno okrilje dobrodošle su i nijanse žute, zlatne, oker, smeđih tonova, krem i bijela. Idealna je za kancelarije, kupatila, spavaće i dnevne sobe, a mnogi roditelji je obožavaju kada dođe do uređenja soba za dječake. Njen efekat u domu vrlo je snažan, sa akcentom na svježini i eleganciji ambijenta.