window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

U januaru svake godine, proizvođači i dizajneri sa svih ključnih svjetskih tržišta sastaju se u Kelnu kako bi postavili temelje za budući biznis.

............................................................................................................................

Kao prvi od sajmova koji se organizuju svake godine, on kreira trendove u uređenju enterijera.

Ovogodišnji IMM Cologne završen je 19. januara, 2014. godine. Vodeći svjetski sajam unutrašnjeg uređenja privukao je oko 120 000 posjetilaca iz 129 zemalja.

Evo pregleda trendova na Imm Cologne 2014.

 

Globalni miks sa daškom romantike

U suprotnosti sa hladnim virtuelnim svijetom na interentu, ljudi žele komfor, harmonične oblike i boje i ušuškane domove.

Predmeti su pažljivo odabrani kako bi dali autentični izgled.

 

Horizontalni tuševi i prigušeno svjetlo

Tehnologija i zdravstveni zahtjevi jasno se uklapaju u idealno kupatilo. Dizajneri su iskoristili ovu prirodnu simbiozu i kreirali oazu blagostanja koja će zamijeniti prilično skromno kupatilo u prošlosti.

 

Udobnost je ključ

Kada su u pitanju kreveti i madraci, kao i tapacirani namještaj, moderni kupci bježe od tvrdog ležaja, koje je nekad bilo jako cijenjeno.

Danas, kupci traže komfor i mekane krevete i sofe.

 

Zidni elementi kao puzzle

Zahtjevi za zidnim elementima u narednoj sezoni manje su fokusirani na mjesta za odlaganje, a više na osnovnu elektronsku opremu. Oni moraju obezbijediti prostor za kućne sisteme za zabavu, te izbjeći pretrpanost kablovima. To znači da zidni sistemi postaju sve manji i lakši, ali opremljeni sa puno više tehnologije nego prije.

 

Povratak boja

Bijela boja je još prisutna na namještaju, ali se lagano povlači. Svijetle boje i višebojnost se vraćaju.

Primjetna je velika količina plave, ljubičaste kao i tirkiznih nijansi.

Cijeli spektar prirodnih tonova odigrao je veliku ulogu, pogotovo kada je u pitanju drveni namještaj.