Svijet Leoluxa je svijet za sebe. Inspirativni namještaj koji kreiraju dizajneri iz cijelog svijeta. Ponekad atipičan, raskošan i stiliziran, ali uvijek udoban i vrhunske kvalitete.

......................................................................................................

U to smo se uvjerili prilikom naše nedavne posjete Holandiji gdje smo obišli predstavništvo i izložbeni salon ove kompanije. Smješten u Utrechtu, na atraktivnoj lokaciji, dizajnerski namještaj Leoluxa izložen je u modernoj zgradi.

Salon se proteže na nekoliko spratova gdje je svaka kompozicija namještaja i dizajnerskih detalja dovedena do savršenstva.

 

Neiscrpan izvor inspiracije

- Leolux je otvoren za sve dizajnere u svijetu koji imaju nešto drugačije da ponude. Svako ko želi da se okuša u dizajniranju namještaja za naš brend, može nam poslati svoje radove. Ukoliko nam se svide, mi ćemo ih kontaktirati i razgovarati o mogućoj saradnji – kazao nam je Arno Zuijlen, menadžer prodaje za međunarodno tržište.

Kolekcije ovog brenda su neiscrpan izvor inspiracije za one koji beskarakternu masovnu proizvodnju ne smatraju opcijom za uređenje enterijera.

- Ovo je namještaj za svakoga ko nije baš bilo ko - kažu u Leoluxu.

 

Kolekcija za 2015. godinu

Leolux je dinamičan porodični biznis sa dugom istorijom i jasnom vizijom o dizajnu i budućnosti. Namještaj po narudžbi proizvode majstori u holandskom gradu Venlo od 1934. godine. Sofe, fotelje i klub stoliće.

- Zainteresovani su za naše tržište tako da smo razgovarali o mogućnostima saradnje putem galerije Bela Vida koja je u našem vlasništvu - objasnila je Belma Mujezinović - Pribilović, direktorica Bela Vida doo.

Mi vam predstavljamo njihovu kolekciju za 2015 godinu kojom su se predstavili na ovogodišnjem sajmu namještaja Imm Cologne.