window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Nakon vibrantne koraljne boje koja je proglašena bojom 2019. godine, klasične plave koja je obilježila 2020. te kombinacije Ultimate Gray sive te Illuminating žute koje su prošle godine nosile poruku snage i nade, Pantone Color Institute nije odabrao nijansu, već ju je po prvi put kreirao. Very Peri je boja 2022. godine!

veriperi

Na prvi pogled privlačna, Very Peri nijansa dolazi i sa snažnom porukom koju svi trebamo čuti:

“Živimo u transformativnim vremenima. Kako izlazimo iz intenzivnog razdoblja izolacije, naši se pojmovi i standardi mijenjaju. Pokazujući bezbrižno samopouzdanje i odvažnu znatiželju koja animira naš kreativni duh, znatiželjan i intrigantan PANTONE 17-3938 Very Peri pomaže nam da prihvatimo ovaj promijenjeni krajolik mogućnosti, otvarajući nam novu viziju dok iznova pišemo svoje živote. Ponovno rasplamsavajući zahvalnost za neke od kvaliteta koje plava predstavlja upotpunjen novom perspektivom koja odjekuje danas, PANTONE 17-3938 Very Peri stavlja budućnost ispred u novom svjetlu.“, istaknuli su iz Pantone Color Instituta.

Kako opisati novu Very Peri nijansu koja će obilježiti 2022. godinu?

Very Peri je dinamična nijansa plave ljubičastim i crvenim podtonovima. Boja 2022. godine tako spaja vjernost i postojanost plave s energijom i uzbuđenjem crvene. Nova Pantone boja čija dinamična nova prisutnost potiče osobnu inventivnost i kreativnost, PANTONE 17-3938 Very Peri, najsretnija i najtoplija od svih plavih nijansi, uvodi osnažujuću mješavinu novosti.

Mnogi će reći kako je riječ o dosta intenzivnoj boji u kojoj mnogi ne mogu zamisliti enterijere u potpunosti, ali u detaljima svakako. Very Peri će tako sjajno funkcionisati kao jedan zid u prostoru ili pak kao sofa kao centralni dio vašeg dnevnog boravka. Oni malo oprezniji za početak će možda kupiti tek posteljinu u tim tonovima, dok će neki spomenutu Pantone boju godine implementirati tek kroz detalje, naprimjer u formatu pločica. Ljubitelji ljubičaste mogli bi u svemu otići korak dalje i prepustiti joj dominaciju, ali sve u svemu pravila zaista nema. Kako ona funkcioniše u enterijerima pogledajte u nastavku.

veriperi2

veriperi3

veriperi1

veriperi4